Popara po receptu naših baka: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka

Osvojiće vas na prvi zalogaj i zagrejati dušu

06.11.2024. 09:33
  • Podeli:
Popora, bakina kuhinja-672b264bac045.webp Foto: Bakina kuhinja

Otkrijte čarobnu kombinaciju starog hleba, sira i kajmaka u ovom tradicionalnom srpskom jelu. Popara je više od doručka, ona je pravo kulinarsko iskustvo. Pripremite se da oduševite svoje nepce ovim jednostavnim, a opet tako ukusnim receptom.

Potrebno je:

  • vode
  • stari hleb
  • malo ulja
  • so
  • sir
  • jedna kašika kajmaka ili kisele pavlake

Priprema:

Spajte vodu u šerpu, oko 500-600 mililitara, posolite i dodajte dve kašike ulja.

Kad provri voda dodajte na kocke oko 4 - 5 većih kriški hleba. Viljuškom ga malo isitnite u vodi da hleb upije tečnost. 

Ponoviti to sa žicom. Dodati sir i na kraju kajmak ili pavlaku. Sve izjednačiti dobro i doručak je gotov.

Potrebno je 2 minuta i za jedan odličan obrok za pamćenje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()