Ne samo da izgleda fantastično na tanjiru, već pruža dugotrajnu energiju
Foto: PixabayVeć se vekovima priča da je doručak najbitniji obrok tokom dana (u redu, svi su bitni, sa sve užinama, ali doručak je - doručak). Zato je sasvim u redu da želite da započnete dan superzdravo, sa jelom koje će vam napuniti i stomak i dušu, ali vam neće "pokvariti" srce.
I upravo ovde imamo jedan takav recept - tostirani hleb od spelte sa humusom, avokadom i svežim povrćem, gde speltin hleb obezbeđuje dugotrajan izvor energije, humus donosi proteine iz biljaka, a avokado i sveže povrće osvežavaju i hrane telo kvalitetnim mastima, mineralima i vlaknima.
Operite povrće, pa čeri paradajz isecite na polovine, a krastavac na tanke kolutove.
Tostirajte kriške hleba dok ne postanu zlatno-hrskave.
Isecite avokado na tanke kriške i prelijte ih sokom od limuna da ne potamne.
Na svaki tost namažite po kašiku humusa.
Rasporedite kriške avokada, paradajz, krastavac i rukolu preko humusa.
Prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja, posolite, pobiberite i, po želji, pospite semenkama.
Ovakav doručak ne samo da izgleda spektakularno na tanjiru, već pruža dugotrajnu energiju, a nije težak za stomak.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







