Posan pasulj po bakinom receptu: Bogat vlaknima i proteinima

Ukus će vas oduševiti

28.11.2024. 16:06
  • Podeli:
pasulj, bakina kuhinja 4-67487088dc751.webp Foto: Bakina kuhinja

Tražite ukusan i hranjiv obrok za post ili jednostavno želite da probate nešto novo? Ovaj recept za posni pasulj je savršen izbor! Bogat vlaknima i proteinima, ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti. U čemu je tajna pogledajte obavezno.

Potrebno je: 

  • 400 gr krupnog pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • lovorov list
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • par zrna zrna bibera

Za zapršku:

  • ulje
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 veća cena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • slatka ml paprika
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika ajvara

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda, a onda sipati malo vode da vri 2-3 minuta, pa procediti i oprati. 

Naliti hladu vodu. Dodati seckan crni luk, lovorv list, i zrna bibera. Ubaci i malo ulja, seckanu šargarepu i krompir na kockice. 

Kuvati sat vremena ako je pasulj od ove godine ili duže ako je stariji. Za zapršku iseckati crni i beli luk. U tiganj sipati ulje pa dodati seckan crni luk i pržiti da dobije žutu boju. Staviti brašno, pržiti sve zajedno, pa ubaciti beli luk. 

Sve zajedno još malo pržiti i dodati ml. papriku, izmešati i sipati u pasulj. Dodati začin i ostaviti pasulj da kuva par minuta. Probati na ukus. Ako treba dodati soli. Uživajte u vašem remek delu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()