Čim se ohladi, nestaje iz tepsije
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za kolač sa jabukama.

Samleti orahe i plazmu, dodati prezle, pa izmešati. Kruške iseći na kriške.
Jaja umutiti sa šećerom pa dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti jogurt, ulje i suvo grožđe sveže izmešano sa kukuruznim skrobom da ne padne na dno. Pleh okrugli 24 cm obložoti pek papirom.
Na dno staviti pola mlevenih oraha, pa poređati kriške krušaka ili jabuka. Odozgo obilno posuti cimet.
Preko utapkati drugu polovinu mlevenih oraha i plazme, pa drugi deo testa rasporediti. Peći na 200 stepeni C, 50 minuta.
Okrenuti kolač na poslužavnik.
Ohladiti pa posuti prah šećerom ili preliti čokoladom. Seći ohlađen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







