Ukoliko ga ovako napravite, svi će vam tražiti način kako ste ga pripremili
Priprema zimnice je u jeku, ali osim slanih stvari tu su i slatke, mnogima omiljene.
Prave se džemovi, kompote, sirupi, slatka, ali kompot od breskve je nešto što uvek dobro prolazi i rado ga probaju. Po ovom receptu biće nešto neobičniji, ali svakako i dalje jako ukusan.
Breskve oljuštite, skinite im kožu, pa ih iseckajte. Njima u šerpu dodajte šećer, limunov sok, vodu i so i stavite da se krčka; pritom lagano gnječite breskve na nepravilne komade. Kuvajte na tihoj vatri oko pet minuta dok smesa ne počne da liči na sok.
Kada se to desi, sklonite sa ringle, pa potom dodajte ekstrakt vanile i cimet. Obavezno probajte smesu da proverite da li vam treba još šećera.
Kako se kompot ohladi, tako će se sve više zgušnjavati.
Ohlađen kompot možete slobodno čuvati u frižideru najviše do nedelju dana ili čak i u zamrzivač oko tri meseca.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.