Mekane i vazdušaste tulumbe su bile neizostavan deo gotovo svake porodične trpeze vikendom
Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka, pa su poprilično jeftine.
Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike, a danas ih najčešće jedemo samo u poslastičarnicama.
Ipak, postoje sačuvani starinski recepti koji i danas mogu da posluže da cela porodica kao nekad uživa u ovoj ukusnoj poslastici.
Mi smo pronašli jedan takav, recept iz BiH, a na vama je da ga isprobate i svojim ukućanima učinite zadovoljstvo koje će ih sigurno vratiti u detinjstvo.
U šerpu staviti vodu i šećer da prokuva. Nakon par minuta ostavite da se ohladi. Tim prelivom nalivate gotove tulumbe.
U šerpu stavite vodu, ulje i so, pa stavite da prokuva.
U drugu posudu stavite sve suve suve sastojke, pa dodajte u ključalu vodu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte jaja i dobro izmešajte.
Tako pripremljeno testo stavite u kalup za tulumbe.
U dublju posudu stavite dosta ulja, zagrejte ga, pa spuštajte jednu po jednu tulumbu da se prže.
Nakon što su gotove stavite na papir da upije masnoću, pa ih potom ređajte u pleh i prelijte šećernim prelivom.
Ostavite da dobro upije, a po potrebi dodajte još preliva.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.