Poslastica koju će obožavati i deca i odrasli: Eurokrem kocke

Fina kremasta poslastica kojoj nema ravne

28.07.2023. 18:33
  • Podeli:
eurokrem kocke kolač yt-64c3edcdd4cff.webp Foto: Youtube/Printscreen/@NatasineSlastice

U moru recepata za slatkiše, ovo je jedan koji će vam ubrzo postati omiljeni. Kako vama, tako i najmlađim članovima porodice.

Eurokrem kocke su kremaste i fine, a teško će vam biti da čekate da se stegnu. Iz bogate riznice recepata danas donosimo ovaj za desert koji je lagan za pripremu, a sa kojim ćete osetiti ljubav na prvi zalogaj.

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike čokolade u prahu
  • 3 kašike pečenih mlevenih lešnika
  • 150 ml čokoladnog mleka za prelivanje kore

Krem:

  • 1 l mleka
  • 100 gr šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 ml slatke pavlake
  • 5 kašika svetlog eurokrema
  • 5 kašika tamnog eurokrema (ili nutela)

 

Dekoracija:

  • 200 ml pavlake za šlag
     

Priprema:

U jedan deo mleka stavite tri pudinga i 100 g šećera. i dobro promešajte. Sipajte ostatak mleka u šerpu i pustite da proključa. Onda sklonite sa šporeta i umešajte deo sa pudingom. I vratite na šporet da se puding skuva. Stavite foliju odozgo i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kore najpre dodajte jednu kašiku praška za pecivo u tri kašike brašna i promešajte. U drugoj činiji umutite tri jaja sa tri kašike šećera dok ne postane penasto.

Dodajte kašiku ulja i tri kašike mleka. Ponovo umutite. Dodajte brašno, tri kašike kakaa, tri kašike mlevenih pečenih lešnika. Najbolje da sve promešate.

Pleh veličine 20 puta 35 nauljite i pobrašnjavite. Sipajte smesu za koru i pecite oko 25 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Na vruću koru sipajte 150 ml čokoladnog mleka. Ostavite da biskvit popije mleko i da se ohladi.

Skinite foliju sa krema i podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite pet kašika nutele i umutite. U drugi deo stavite pet kašika belog krema, pa umutite.

U posudu sipajte slatku pavlaku i umutite. Polovinu dodajte u jedan deo, drugu u drugi deo krema.

Potom na koru stavite najpre svetli deo, pa potom tamni deo fila.

Umutite 200 ml slatke pavlake i stavite odozgo. Kolač ukrasite po želji i ostavite u frižider da se hladi. Najbolje preko noći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()