Poslastica za celu porodicu koja se ne peče: Uskršnja bela lepotica gotova za 15 minuta

Ako ste ljubitelj jagoda, uživaćete

25.04.2024. 12:40
  • Podeli:
baka-662a331ac2b16.webp Foto: Bakina kuhinja

Sezona jagoda je uveliko u jeku, a sočni crveni plodovi mame sa polica supermarketa i pijaca. Ako ste i vi ljubitelj ovog ukusnog voća i uživate u voćnim poslasticama ovaj recept iz bakine kuhinje je definitivno za vas.

Osim što je kremasta i ukusna ova torta se pravi za svega 15 minuta. Iskoristite dok ima svežih jagoda, mada u ovom slučaju jagode možete zameniti i drugim seznoskim voćem.

Sastojci:

  • 2 pudinga
  • 600 ml mleka
  • šećer po želji
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 1 pakovanje piškota
  • 1/2 kg jagoda
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Mleko staviti na šporet, zasladiti po želji.  Dodati vanilin šećer. U 100 ml vode izmešati puding, pa kad mleko provri zakuvati puding i dodati maslac.

Po želji se može dodati i 100 g bele čokolade. Malo prohladiti, pa izlomiti na krupno piškote i izmešati.

U okrugli pleh sipati pola, pa poređati polovinu količine jagoda presečenih na pola.

Odozgo sipati ostatak kreme, poređati ostatak jagoda i staviti na hlađenje. Kad se malo ohladi umutiti pavlaku i sipati preko jagoda. Ostaviti preko noći da se dobro stegne.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()