Ako ste ljubitelj jagoda, uživaćete
Sezona jagoda je uveliko u jeku, a sočni crveni plodovi mame sa polica supermarketa i pijaca. Ako ste i vi ljubitelj ovog ukusnog voća i uživate u voćnim poslasticama ovaj recept iz bakine kuhinje je definitivno za vas.
Osim što je kremasta i ukusna ova torta se pravi za svega 15 minuta. Iskoristite dok ima svežih jagoda, mada u ovom slučaju jagode možete zameniti i drugim seznoskim voćem.
Mleko staviti na šporet, zasladiti po želji. Dodati vanilin šećer. U 100 ml vode izmešati puding, pa kad mleko provri zakuvati puding i dodati maslac.
Po želji se može dodati i 100 g bele čokolade. Malo prohladiti, pa izlomiti na krupno piškote i izmešati.
U okrugli pleh sipati pola, pa poređati polovinu količine jagoda presečenih na pola.
Odozgo sipati ostatak kreme, poređati ostatak jagoda i staviti na hlađenje. Kad se malo ohladi umutiti pavlaku i sipati preko jagoda. Ostaviti preko noći da se dobro stegne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.