Jako je dobar sočan i ukusan - nema greške
Foto: Bakina kuhinjaAko postite sredom i petkom donosimo vam iz kuhinje baka Jelene Petrović predlog za poslasticu - spremite burek jabukama za celu porodicu.
Ovaj recept za burek sa jabukama je toliko jednostavan da ga može pripremiti svako. Mekane kore, sočne jabuke i neodoljiva aroma cimeta učiniće ovaj burek vašim novim omiljenim dezertom.
Savršen je za doručak, užinu ili kao poslastica nakon ručka.
Jabuke izrendati, sipati na njih cimet i malo ulja i izmešati sve. Pleh podmazati ili obložiti pek papirom, i njega premazati malo uljem.
Dve kore staviti na dno, poprskati kiselom vodom i uljem, a na treću premazati uljem i rasporediti jabuke. Tako celu tepsiju ispunite do kraja, a na svaku treću koru idu jabuke.
Pokriti sa dve kore i ušuškati burek, poprskati kiselom vodom i uljem i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta. Jako je dobar, sočan i ukusan.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







