Ako tražite brzi i jednostavan posni desert, ovaj recept za čokoladnu tortu gotovu za 15 minuta je pravo rešenje
Foto: PixabaySočna, bogata čokoladom i bez jaja i mlečnih proizvoda, savršena je za posne dane, proslave ili kada neočekivano dođu gosti. Kombinacija mlevenog keksa, biljnog mleka i krema daje slojevima savršenu povezanost, dok šlag i čokoladna glazura tortu čine atraktivnom i primamljivom.
Korice:
Fil:
Glazura:
100 g čokoladne krek table
2 kašike ulja
Dekoracija:

U velikoj posudi sjedinite mleveni keks, rastopljeni margarin i mleko. Dobijena masa treba da bude vlažna i povezana, ali još uvek blago zrnasta.
Veći deo mleka (600–700 ml) zagrejte sa vodom dok ne provri. Preostalo mleko pomešajte sa pudingom i šećerom, a zatim zakuvajte u vruće mleko, stalno mešajući dok fil ne postane tečan i gladak. Dodajte margarin i mešajte dok se potpuno ne rastopi.
Kalup (24–26 cm) premažite uljem. Masu za korice podelite na četiri dela. Na dno stavite prvi deo keksa i utisnite ga. Preko rasporedite četvrtinu fila. Postupak ponovite sa preostalim delovima. Završite tortu slojem fila. Ostavite da se ohladi, a zatim u frižider na sat-dva.
Otopite čokoladu sa uljem i prohladite. Umutite šlag sa vodom i dekorisite rubove torte. Preko sipajte čokoladnu glazuru, brzo će se stegni jer je torta hladna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







