Posna pašteta za početak vaskršnjeg posta

Ovo je period kada se uzdržavamo od mrsne hrane

18.03.2024. 16:24
  • Podeli:
pašteta shutterstock-65f85b7a0705d.webp Foto: Shutterstock

Danas počinje Vaskršnji post u trajanju od 40 dana i to je vreme kada se uzdržavamo kako od mrsne hrane tako i od loših misli i dela. S tim u vezi, danas delimo recept za posnu paštetu, kao idealan način da započnete ovo vreme posta.

Sastojci za posnu paštetu:

  • 2 konzerve sardina
  • 1 manja šargarepa
  • 2 krompira 
  • pola šolje ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sirćeta
  • seckani peršun
  • sok od pola limuna
  • so, biber

Priprema posne paštete:


Sardine možete, a i ne morate da cedite, zavisi koliko želite da se oseća riba u pašteti.

Krompir i šargarepu oljuštite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u slanoj vodi. Kada bude gotovo, ocedite i stavite u činiju u kojoj je sardina. Dodajte senf, začine, ulje i sok od limuna. Najbolje je da prvo viljuškom sjedinite, a kasnije miskerom kako ne bi bilo grudvica.

Probajte paštetu kako biste procenili da li treba još začiniti. Po serviranju ukrasite se sa još seckanim peršunom, prenosi ona.rs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()