Posna rozen torta sa makom: Neuporedivo ukusnija od klasične

Otopićete se od miline

25.01.2024. 11:46
  • Podeli:
rozen torta shutterstock-64a568756e3b7.webp Foto: Shutterstock

Ako volite rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati. Neodoljivo slatka i drugačija, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • pakovanje posnih kora za rozen tortu 
  • 1/2 kg maka 
  • 1/2 kg šećera 
  • 300 g vode 
  • 1 posni margarin 
  • 200 g prah šećera 
  • 1 limun
  • 3 kašike vrele vode 
  • 3 kašike vrele vode 
  • malo ulja

Priprema:

Šećer i vodu stavite na vatru, da provre, pa lagano poparite mak i dodajte 1 margarin. Pomešajte sok od limuna i vodu, pa time premažite kore, zatim filujte makom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od prah šećera umućenog sa vrelom vodom i uljem. Na kraju, premažite fondanom poslednju koru. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()