Posna rozen torta: Ukus nimalo ne zaostaje za originalom

Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju

02.05.2024. 14:42
  • Podeli:
shutterstock, rosen, rozen torta-66336db590e01.webp Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

  • 300 g šećera
  • 150 ml vode
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • 2 vanil šećera
  • 50 g posne čokolade
  • 2 kašike ruma

Za fondan:

  • 2 kašike ulja
  • 300 g prah šećera
  • 5 kašika ključale vode
  • 15 kapi arome maline
Foto: Shutterstock

Priprema:

Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()