Posne lazanje sa pečurkama: Specijalitet koji se pamti

Recept bez mane

30.03.2025. 14:30
  • Podeli:
shutterstock posne lazanje sa pečurkama-67e92ebee0bb7.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam posnu verziju italijanskog klasika - lazanje sa pečrkama.

Potrebno je:

  • posni listovi lazanje
  • srednja glavica crnog luka
  • 2 šolje paradajz-sosa ili soka
  • 3 čena belog luka
  • 300 g pečuraka
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
  • brašno

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite s iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke. Skinite s vatre, pa u tiganj na tihoj vatri sipajte brašno, vodu i začine. Ključalom vodom prelijte lazanje pa ostavite tako jedan minut. U vatrostalnu činiju poređajte listove lazanje pa prelijte paradajz sosom. Dodajte još red listova pa ponovite postupak. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()