Posne Princes krofne: Nimalo ne zaostaju za originalom

Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru

09.12.2024. 14:53
  • Podeli:
princes krofne, kolač, pixabay-660c1d6238a4d.webp Foto: Pixabay

Donosimo vam posnu verziju recepta za jednu od omiljenijih poslastica - princes krofne.

Potrebno je:

Za korpice:

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 180 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 4 banane

Za fil:

  • 50 g pudina od vanile
  • 250 ml sojinog mleka
  • 75 g margarina

Priprema:

Šerpicu sa vodom stavite na ringlu i pustite da proključa. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte na ringli dok se sastojci ne sjedine. Zatim prespite smesu u drugu posudu, pa dodajte ispasiranu bananu. Mikserom sjedinite sastojke. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite smesu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte mleko sa pudingom od vanile, pa kada se prohladi, dodajte margarin. Pripremljenom smesom filujte krofnice. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()