Posne punjene paprike: Po bakinom receptu su čarobno aromatične

Obavezno sačuvajte ovaj recept, jer će vas oduševiti

12.12.2025. 08:41
  • Podeli:
punjene paprike bakina kuhinja 1-693bc463474d6.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj recept za punjene paprike je za pamćenje. Tajna ovog jela krije se u punjenju koje je toliko zasitno i bogato da ćete zaboraviti na meso. Ovo je najbolji posni ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 1 glavica crnoga luka,
  • 1 šargarepa rendana,
  • 2 kašike opranog pirinča,
  • 2  kašike sojinih mrvica natopljenih u toploj vodi,
  • 3  čena belog luka na listiće,
  • suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, 
  • 2 kašike seckanih oraha,
  • paradajz na kockice,
  • 1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), 
  • paprike (za punjenje), 
  • listići krompira ili paradajza (za zatvaranje), 
  • 1 kašičica brašna, 
  • 200 ml kuvanog paradajza,
  • 100 ml vode, malo ulja (za preliv), 
  • malo krompira (sečenog na dugačko). 

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Oboje se na ulju fino izdinsta jedno pet, šest minuta. Zatim se dodaju dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka isečena na listiće.

Doda se jedna kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa sve dobro izjednačiti. Ovom smesom napuniti paprike i odozgo ih zatvoriti listićima krompira ili paradajza. 

U jednu činiju staviti jednu kašičicu brašna, dodati 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešati i sipati po paprikama. Između paprika dodati malo krompira sečenog na dugačko, koji se pospe sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja, pa pobosti tamo gde ima mesta u tepsiji. 

Peći na 220°C, oko 45 minuta, ispočetka pokriti sa folijom, a posle otkriti da se lepo zapeče.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()