Posni grašak: Rapsodija ukusa - zagrejaće vam dušu i telo

Po bakinom receptu je najukusniji

10.12.2024. 10:45
  • Podeli:
grašak bakina kuhinja-67580438d87ba.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj bogati i hranjivi posni grašak je savršen za hladne dane. Praziluk, slatka šargarepa, začin, kao i sočna paprika stvaraju neodoljiv kontrast ovom divnom jelu. Poslužite ga kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeni krumpir.

Potrebno je:

  • 500 gr graška
  • 1 praziluk
  • 1 velika šargarepa
  • 1 sveža paprika
  • ulje 
  • ml paprika
  • 2 krompira
  • suvi začin
  • seckan peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan praziluk, na krugove šargarepu, secenu papriku i sve to izdinstati. 

Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva. 

Ubaciti malo mlevene paprike i suvog začina. Neka vri još dva minuta, pa dodati seckan peršun. Isključiti i ručak je gotov.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()