Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
Torta od šargarepe je poslednjih godina vrlo popularna poslastica, a mi vam donosimo recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte rendanu šargarepu, smeđi šećer, ulje, jabukov sok i ekstrakt vanile.
Zasebno, u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Suve sastojke dodajte u mokre, pa postepeno mešajte smesu, sve dok ne postane kompaktna. Zatim umešajte seckanu tamnu čokoladu.
U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagejanoj na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na komade i dekorišite po izboru.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.