Posni krompir iz bakine kuhinje: Slasno i jednostavno jelo iz rerne

Idealno za ručak

03.11.2023. 09:30
  • Podeli:
krompir bakina kuhinja-6544af0e16e99.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za posni krompir na koji niko ne  ostaje ravnodušan.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • malo soli ili suvog začina
  • ml biber
  • 2-3 cena belog luk
  • malo mlevene paprike
  • šolja opranog pirinča
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Krompir iseći  na listiće, posuti začinom, ili samo posoliti, dodati papriku, mleveni biber i izgnječen beli luk.

Sve izjednačiti, iseći luk na listiće, kao i paradajz.

Posoliti. U podmazanu tepsiju na dno staviti pola krompira pa luk i paradajz, opran pirinač, odozgo pokriti sa ostatkom krompira. 

Malo pouljiti, pa peći na 210 stepeni C, 30-40 minuta. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()