Posni prebranac: Aromatično, a zdravo jelo koje će vas naoružati energijom za naporan dan

Ni malo ne zaostaje za originalom, a osvojiće vas od prvog zalogaja

11.12.2024. 13:23
  • Podeli:
shutterstock_604623599 pasulj, prebranac, ručark, posno-656dd211e316d.webp Foto: Shutterstock

Za vreme posta prebranac je nezaobilazno jelo, pogotovo na slavskim trpezama.

Potrebno je:

  • 700 g pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • mlevena začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • mleven biber 
  • biber u zrnu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro pasulj, pa nalijte vodu i dodajte 3 kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu. Pustite pasulj da se kuva. Praziluk i crni luk propržite na ulju i dinstajte pola sata dok dobro ne omekša. Posolite, dodajte mlevenu začinsku i tucanu papriku. Stavite na dno pleha pasulj, pa preko luk. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite pasuljem pa sipajte odozgo malo ulja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Treba da ostane malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()