Posni ručak iz rerne: Riba kao iz najboljih restorana

Napravite preukusnu pastrmku lako i jednostavno.

07.06.2023. 08:00
  • Podeli:
pastrmka, riba pixabay-647efb16acc57.webp Foto: Pixabay

Pastrmka je popularna riba koja se često koristi u raznim kulinarskim specijalitetima. Sem ukusa, ona pozitivno utiče i na zdravlje, zbog svog visokog proteinskog sastava, niske kalorijske vrednosti i mnogih mikronutrijenta koje sadrži. 

Ovaj recept će vam se dopasti odmah, a tajna je u dugom mariniranju i kombinaciji sastojaka.

Sastojci

  • 3 pastrmke (oko 750 g)
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa
  • 1/4 kašičice soli


Priprema

Isecite ribi glavu i rep, a zatim je isecite po dužini, da dobijete 2 dela i izvadite kosti. Operite i osušite ribu. 

U posudi pomešajte med, senf, so i šećer, pa lepo sjedinite. Uzimte pastrmku, premažite prvo stranu gde je koža, pa stavite u tepsiju (strana sa kožom na dole), pa premažite marinadom i prednju stranu, kao i ivice. 

Kada završite mariniranje ribe, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. 

Sutradan je stavite u vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni, na najvišoj rešetki, na 150°C oko 15 minuta. Čim se na vrhu ribe pojave crne pruge, spremna je. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()