Posni spanać iz bakine kuhinje: Uz ovaj prilog dobićete spoj za savršeni ručak

Mogu jesti i mala deca, pun je gvožđa

07.03.2025. 10:28
  • Podeli:
bakina kuhinja spanać-67caba6fb04fd.webp Foto: Bakina kuhinja

 Fini posni kremasti spanać, jako dobrog ukusa, zovu ga i bebi spanać jer se topi u ustima. Onaj ko ga nikad nije spremao, evo odličnog recepta od koga će vam ostati prazni tanjiri.

Potrebno je:

  • 500 gr spanaća
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 manja šargarepa rendana
  • 1 kašika brašna
  • suvi začin ili samo so
  • ulje

Priprema:

Spanać dobro oprati i očistiti, pa ga skuvati da omekani 5-6 minuta.

Ocediti pa iseckati. Prpržiti seckan luk i rendanu šargarepu. U to dodati spanać brašno i malo promešati i naliti malo vodom pa smanjiti da vam provri na tiho da vam ne zagori. 

Obavezno poklopiti jer spanać prska. Ubaciti suvi začin ili so, promešati i spanać je gotov.

Napomena:

Uz spanać obariti sitniji krompi pa kad je kuvan oguliti iseći na koce. Posoliti krupnom solju i ljutom tucanom paprikom po želji i služiti uz spanać. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()