Ništa manje ukusni od mrsnih
Pravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamesiti testo, to uopšte nije tako.
Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.
Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Uskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.
Uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.