Medeno srce je starinski kolač
Ako spadate u stariju generaciju, sigurno se sećate mekanog čokoladnog kolača sa džemom, koji je poznat pod imenom medeno srce.
On je nekada bio nezaobilazan kako na svečanim, tako i na svakodnevnoj trpezi. Pravi se od osnovnih sastojaka i ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti.
Domaći džem ga čini posebnim, pogotovo ako dodate i rendanu čokoladu unutra.
U posudi prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i cimet, a u drugoj pomešajte kiselu vodu, šećer i džem (10 kašika). Dobro promešajte, a onda pomešajte obe smese i sjedinite.
Na kraju u tu posudu sipajte ulje i promešajte. Pleh dimenzija 33x23 cm obložite pek papirom, pa sipajte pola smese i poravnajte. Pecite na 180°C u zagrejanoj rerni oko 12 minuta ili dok se ne uhvati korica.
Za to vreme pomešajte džem sobne temeprature (8 kašika) i 100 g čokolade koju ste izrendali. Premažite biskvite smesom od džema i čokolade.
Sipajte preostalu smesu i vratite u rernu još 30 minuta. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kolača.
Ostavite u frižideru da se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.