Potpuni gastronomski hit u svetu: Pica sa testom od karfiola - ne goji, a ukus je fantastičan

Svi je obožavaju

15.12.2024. 16:04
  • Podeli:
pica od karfiola profimedia-675eefb11ccd5.webp Foto: Profimedia

U gastronomskom svetu stalno se traže načini da se smanji broj kalorija za one koji žele da smršaju, a da jela opet ostanu klasična i nepromenjenog ukusa. 

Evo jednog sjajnog recepta zbog kog neće morati da se odričete svog omiljenog parčeta pice.

Sastojci

800 g karfiola

2 jaja

200 g gaude

so, biber, bijeli luk u prahu

2 kašike ulja

nadjev po želji

Priprema

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča ili narendajte.

Usitnjen kratko propržite na ulju. (oko 10 min) Začinite po želji. Oostavite da se prohladi, te dodajte jaja i rendani sir.

Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu veličine oko 30 cm.

Stavite peći u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 min, dok testo ne promeni boju.

Tek na pečeno testo možete staviti dodatke za picu – šunku, sir ili nešto drugo.

Vratiti u rernu na 5-8 min dok se sir ne otopi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()