Uradite to kao profesionalac: Sjajan trik za lako ljuštenje kuvanog krompira

Potrebno je samo 10 sekundi

14.11.2023. 23:00
  • Podeli:
krompir pixaba-65537c0ee0cc9.webp Foto: Pixabay

Koliko ste samo puta opekli prste na vruć kuvani krompir pokušavaju da ga oljuštite. I plus izgubili mnogo dragocenog vremena.

To sada možete da zaboravite jer postoji jedan način koji će vam pomoći da očistite krompir od ljuske. I to za samo nekoliko sekundi. I prsti će vam biti zahvalni.

A sve počinje još pre kuvanja. Pre nego što ga ubacite u vodu, napravite na krompiru tanki rez duž "ekvatora", da kožica bude isečena od početka do kraja.

I onda ga stavite da se lagano kuva. Neposredno pre kraja kuvanja, pripremite duboku činiju napunjenu vodom sa kockama leda. Izvadite krompire i spustite ih u ledenu vodu.

Posle nekoliko trenutaka, možete ga izvaditi. Uhvatite ga za krajeve, da linija reza ostane u sredini i stisnite ih. Kožica sa krompira se skida bez ikakvog napora, a ono što je najbitnije, nećete ispeći prste vrućim krompirom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()