Svaki dom ima svoj recept za punjene paprike
Jedno od najzastupljenijih jela na Balkanu jesu upravo punjene paprike zapečene u rerni. Svakako i jedno od najukusnijih i najjednostavnijih jela koje možete da pripremite i oduševite svoje goste.
Svaki dom ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuvari u mesnu smesu dodaju sirov pirinač, dok je drugi prave na svinjskoj masti, ali svi se slažu da nadev mora biti sočan.
Mi vam donosimo recept baka Jelene Petrović i ne sumnjamo da ćete se oduševiti!
Na ulju propržiti seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dodati seckani beli luk. Ubaciti obareni pirinač i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaje i sve izjednačiti.
Skloniti sa šporeta i ubaciti u to mleveno meso, izjednačiti varjačom i kada se sve kompaktno sjedini, tim filom puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu, pa naliti vodom i poklopiti da krčka oko sat vremena. Nakon sat vremena, u manju šerpu sipati ulje, dodati punu kašiku brašna, pa kad malo dobije krem boju može se dodati kašičica mlevene paprike, zatim dodati kuvani sos paradajz i 2 čaše vode. Izmešati, pa sipati u šerpu sa paprikom.
Protresti, dodati začin i ravnu kašičicu šećera. Kuvati pet minuta i skloniti sa šporeta. Kad se prohladi, sos se malo zgusne i paprika je onda gotova.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.