Jednostavna za napraviti
Iz bakina kuhinje vam donosimo prazničnu pogaču, možete je mesiti i kao česnicu za Božić.
Razmutiti kvasac sa šećerom u malo vode kad nadođe sipati u vanglu. Dodati žumanca, ulje, mleko, brašno, so i zamesiti srednje testo.
Ostaviti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Istresti na sto posut brašnom. Podeliti na 8 loptica po 150 gr i svaku obraditi rukom pa pokriti 10 minuta.
Razviti veličine tanjira, premazati tanko maslaeom. Od pola pa na dole zaseći tanke trakice, ali ne do kraja, pa uviti testo odozgo na dole formirajući kiflicu. Saviti ćoškove na dole kao potkovicu.
Pleh podmazati pa poređati kao u videu. Napraviti osam malih loptica kao veći klikeri i staviti u sredinu. Četiri umočiti malo u vodu pa u susam staviti u sredinu, ostale četiri ostaju čista. U sam centar staviti lopticu umočenu u crni susam.
Iseći tanke trakice, uviti i formirati male ružice i staviti u sredinu svake kiflice. Ostaviti pokriveno da poraste pa premazati žumancetom. Posuti susamom, peći na 200 stepeni C, 50-60 minuta. Pred kraj pokriti folijom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.