Sočna i ukusna
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za savršenu prazničnu poslasticu za celu porodicu - baklavu sa orasima.
Pleh premazati uljem.
Staviti jednu koru pa je premazati uljem, dodati drugu, nju premazati i posuti kašikom mlevenih orah. Tako ređati do kraja.
Poseći nožem po želji i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Dok se baklava peče spremiti sirup.
U šerpu sipati šećer, vanilin šećer, vodu i iseći na kolutove jedan limun. Kuvati da sirup bude gušći pa preliti vruću baklavu vrućim sirupom.
Ostaviti da upije i ohladi se.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.