Praznična proja bez vode: Mekša od biskvita, a ukus fantazija

Staro jelo na novi način

04.01.2024. 10:19
  • Podeli:
proja bakina kuhinja-6596774671ac5.webp Foto: Bakina kuhinja

Tradicionalno svi volimo oko Božića da spremamo proju, ali ovaj recept će vas sigurno oduševiti. Ova proja bez vode jede se viljuškom, a mekša je od biskvita.

Potrebno je: 


  • 3 jaja
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 200 ml jogurta 
  • 100 gr hlebnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 2 struka mladog luka/perje/
  • 200 gr sira
  • prstohvat soli

 

Priprema:

Umutiti jaja pa dodati ulje, jogurt i hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom .

Dodati potom kukuruzno brašno, seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.

Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporediti. Rerna mora biti ugrejana na 210 stepeni. Peći projaru da dobro porumenia oko 45 minuta..

Potpuno  ohladiti pa služiti. 

Detaljan recept pogledajte u videu:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()