Preliv za pilav: Daje jelu nenadmašan ukus

Pilav, staro tradicionalno jelo je često izbor naših domaćica jer se brzo pravi i idealan je za zaposlene domaćice.

01.04.2023. 15:20
  • Podeli:
Pilav (1)-64106608e3d04.webp Foto: Pixabay

Postoji jedan sastojak koji su nekada koristile naše bake, a danas je potpuno zanemaren u pravljenju pilava.

Naime, reč je o mleku, kojim su prelivale pilav tokom i na kraju pripreme. Po želi, pilavu možete dodati i neke druge sastojke, a mi vam danas donosimo recept sa šampinjonima.

Sastojci

- 600 g praziluka

- 3 šargarepe

- pakovanje šampinjona

- 600 g piletine (batak i karabatak)

- 150 g pirinča

- 500 ml mleka

- ulje

- so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema

Isecite praziluk na kolutove, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. 

Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju.

Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()