Preliven krompir sa kobasicom: Najukusnije iz bakine kuhinje

Idealno jelo za ručak

29.09.2023. 09:39
  • Podeli:
20230928_120511-65167ce975bc0.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo preliven krompir sa kobasicama. Jedno od ukusnijih jela sa krompirom.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 2-3 kraće kobasice
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 1 paradajz
  • 1 jaje
  • ulje
  • 100 ml mleka 
  • 50 gr kačkavalja
  • po želji malo suve slanine

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na kolutove. Posuti začinom i u šolju dodati malo ulja pa ga izmešati. Rasporediti u podmazan pleh.

Kobasice iseći na krugove pa ih poređati po krompiru. Staviti u rernu i peći 20 minuta.

Preko krompira naseći paradajz na kockice. 

Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira  paradajza i kobasica. 

Narenđati kačkavalj  i posuti malo peršunov list i listićima suve slanine.

 Peći još 30 minuta. Savršenstvo od krompira!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()