Savršen izbor za svaki obrok, od doručka do večere
Foto: Bakina kuhinjaOvo nije obična pita, već prava fantazija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavna za pripremu, a neverovatno sočna, ova pita je savršen izbor za ručak ili večeru.
Tajna je u triku sa gornjom korom i prelivu od jogurta i jaja, koji pitu čini toliko mekanom da se topi u ustima. Mesna mešavina i tikvice savršeno se dopunjuju, stvarajući bogat i pun ukus koji ćete obožavati.

Pleh obložiti pek papirom. Luk iseckati i ispržiti.
Meso ispržiti na luku. Tikvice rendane posoliti, pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati mlevenu papriku, beli lik, suvi začin mleveni biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti.
Na dno pleha stavite jednu koru ivice da više preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku, pa saviti na pola i ređati jednu do druge na dno. Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti.
Preko takođe sve to ponoviti dok se ne istroši. Prekriti sa dve kore. Pitu iseći na kocke. Razbiti jaje u činiju dodati jogurt, ulje, kao i jednu kašičicu praška za pecivo i preliti pitu u zasečeni deo. Protresti da pita pokupi tečnost koliko može.
Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Fantastična i ukusna, servirati za bilo koji obrok.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







