Ukoliko ste ljubitelj testa, ovaj recept je za vas
Kore za lazanju, bešamel sos, spanać, gauda, piletina i još nekoliko sastojaka, biće dovoljni za ovaj odličan recept.
Ukoliko ste ljubitelj testa, ovaj recept će vas sigurno oduševiti:
Pileći file začiniti po ukusu, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Prohladiti i sitno iseckati. Pomešati rikotu, šolju rendane gaude, parmezan, umućeno jaje, spanać i iseckan peršun.
Kore za lazanju skuvati u ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U adekvatnu vatrostalnu činiju sipati pola šolje bešamela, odozgo rasporediti kore, pa preko toga trećinu smese od sira i trećinu piletine. Isti postupak ponoviti još dvaput, sa preostalim materijalom.
Odozgo rasporediti još šolju rendane gaude, prekriti folijom, te peći u rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Skloniti foliju i peći još 20 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.