Čim ga izvadite iz rerne, poći će vam voda na usta.
Foto: Bakina kuhinjaAko vam se prijede testo ili pica, idealno je da napravite rolat po recepturi iz kuhinje bake Jelene Petrović. Spoj šunke, kačkavalja i kulena daje ovom rolatu neopisiv ukus od koga zastaje dah.
Čim ga izvadite iz rerne, poći će vam voda na usta.
Nesumnjivo je da će se ukućani oko ovog specijaliteta otimati za parče više. Najbolja stvar je što se tokom pripreme nećete uopšte umoriti.
Možete koristiti kupovno gotovo testo ili napraviti testo za kiflice. Razvucite ga oklagijom u pravougaonik, za manji pleh.
Premažite testo pavlakom, poređajte listove šunke, kačkavalja i listove kulena. Uvijte rolat, pa ga okrenite na glatku stranu.
Makazama isecite rolat što više sa strane i sredinom, ali ne do kraja. Prvi rolat povucite ka sebi na sredinu, sledeći u levu, a naredni u desnu stranu i tako do kraja.
Premažite žumancetom i pospite susamom. Peći na 200 stepeni, 40 minuta. Fantastičan zalogaj!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







