Projara sa sirom i prazilukom: Rapsodija ukusa iz bakine kuhinje

Tražiće vam parče više

Autor: Web UNA TV
18.07.2025. 12:40
  • Podeli:
projara sa sirom bakina kuhinja 1-687a1a1af420c.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za projaru sa sirom i prazilukom.

Potrebno je:

  • lonče od 200 ml
  • 2-3 jaja
  • lonče kukuruznog brašna
  • 1/2 lončeta hlebnog brašna
  • 1 šolja sira feta
  • 1 šolja jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 manji praziluk propržen
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Priprema:

Žicom umutiti jaja, ubaciti brašno sa praškom za pecivo, zatim dodati kukuruzno brašno, pa propržen seckan praziluk.

Dodati jogurt, sir, ulje, so i sve izjednačiti. Sipati u pleh, obložen pek papirom dodati još kockicu sira izdrobljen na površinu testa.

Dodati po želji malo susama.

Peći 30-40 minuta, na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()