Rapsodija ukusa
Punjeni pileći bataci iz bakine kuhinje će biti pravi izbor za svečani ručak ili večeru. Sočno meso, marinirano u mešavini začina, i punjeno ukusnim filom, osiguraće nezaboravan ukus. Poslužite ih uz omiljeno prilog i uživajte u ovom kulinarskom remek-delu.
Batacima odvojiti kosti, pa ih izlupati između folije. U tiganju propržiti seckan praziluk ili luk, dodati seckan kulen i na kraju šampinjone marinirane.
Ubaciti suvi začin, mleveni biber i seckan beli luk. Skloniti sa vatre. U manju činiju izdrobiti tri čena belog luka, dodati jednu kašiku vode i dobro izgnječiti, pa procediti.
U proceđenu vodu, u luk dodati jednu kašičicu mlevene paprike, jednu kašiku začina za piletinu i kašiku soja sosa. Malu kašičicu meda, ulje i sve izmešati. Meso posoliti, pa premazati tom marinadom.
Na dno svakog bataka ubaciti po kašiku prženog praziluka i kulena, saviti malo sa strane i uviti meso u rolat. Pleh obložiti pek papirom, premazati uljem i staviti rolate mesa da se peku. Peći na 220 stepeni C, pokriveno 30 minuta folijom, a zatim otkriti i peći još 30 minuta otkriveno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.