Nećete se mnogo namučiti sa pripremom, a uživanje će biti nemerljivo
Em miriše, em je ukusno, em lepo izgleda - sa bakinim receptom za punjeno fino penasto pecivo sa jogurtom jednostavno nema greške.
Rastopiti kvasac sa kašičicom šećera da zapeni, ubaciti mleko, brašno, maslac, jogurt i malo soli. Zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odmara 30 minuta, pa istresti na sto i razviti tanje. U tanjir staviti sir, pavlaku, malo maslaca i izmešati. Sa time premazati testo i uviti u rolat.
Seći za dva prsta debljine, malo razvući, pa uviti. Ređati u podmazan pleh. Ostaviti pokriveno da malo poraste, premazati žumancetom i peći 30 minuta na 210 stepeni Celzijusa.
Pokriti krpom. Na kraju, sve će biti mekano kao duša, vama preostaje samo da uživate.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.