Jagnjetina iz rerne biće podjednako ukusna kao i ona sa ražnja.
Jagnjetinu ili volite ili ne, međutim mnogi su radi da je probaju i da joj daju šansu, ali ih odbija specifični miris ovog mesa. Ipak, takav miris moguće je neutralisati načinom pripreme, pa je to prava radost za sve da mogu da se počaste slatkim komadom mesa.
Mekoća i slast jagnjetine je zaista jedinstvena, pa je prava šteta da se ne nađe na vašoj trpezi.
2 kg jagnjetine (najbolje od plećke)
1 kg krompira
1,5 kašike soli
Pola kašike bibera
2 čena belog luka
Pola kašike ruzmarina
2 lista lovora
1 l mleka
50 ml malsinovog ulja
Maslinovo ulje, iseckani beli luk, peršun, ruzmarin, biber i lovor izmešajte. Jagnjetinu dobro operite, pa prosušite komad ili komade kuhinjskim ubrusom. Usolite meso, pa ga polijte marinadom od maslinovog ulja i dobro utrljajte. Ostavite tako da stoji dva sata.
U veliku šerpu stavite meso i prelijte mlekom da ogrezne, stavite na vatru i kada mleko provri, smanjite temperaturu i poklopljeno meso kuvajte oko sat vremena, vodeći računa da ne pokipi.
Posle tog vremena meso izvadite iz mleka, dublji pleh dobro podmažite mašću i poređajte oguljeni krompir isečen na polovine, pa jagnjetinu stavite odozgo i sve prelijte polovinom mleka u kome se meso kuvalo.
Pecite jagnjetinu oko sat i po sata na 180 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.