Malo šećera, kvasca, brašna, maka i još nekoliko namirnica, biće dovoljno da napravite ovaj sjajni kolač
Ukoliko ste ljubitelji tradicionalnih recepata, sigurni smo da će vam se baš ovaj kolač sa makom i te kako dopasti.
Sjediniti mak, vrelo mleko, šećer, maslac, sok od limuna i suvo grožđe. Kvasac razmutiti u toploj vodi sa dve kašike šećera, pa ostaviti da nadođe. U većoj posudi pomešati brašno, so, nadošli kvasac, žumance i otopljeni maslac, pa zamesiti testo. Rastanjiti oklagijom, odozgo rasporediti fil od maka, urolati, pa prebaciti u podmazan kalup za kuglof. Ostaviti sat vremena da testo nadođe, pa peći u rerni na 175 stepeni 35-40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.