Raskoš za doručak: Hrskavi hleb punjen sirom i belim lukom

Sprema se bukvalno za pola sata

18.06.2024. 07:15
  • Podeli:
hleb-666ffb7a3ff55.webp Foto: Shutterstock

Još jedna delicija od starog hleba. Ukoliko se retko dešava da vam ostane baš cela vekna, kupite namenski jednu više za ovu slanu poslasticu.
Hleb možete puniti čime god želite, a spreman je za maksimalno pola sata.

Odličan u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i beli luk daju mu poseban šmek, pa je dobro da se odmah bacite na posao. Naravno, prvo pročitajte recept.

Sastojci:

  • 1 srednja vekna hleba, najbolje od juče
  • 200 g narendane gaude
  • 150 g feta sira
  • 60 g maslaca
  • 2 čena belog luka
  • paprika
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

1. Pomešajte maslac sa izgnječenim belim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavite u frižider.

2. Hleb zarežite po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne secite ga do kraja kako bi ostao u komadu.

3. Pomešajte rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno naseckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadevom od sira.

4. Stavite na pleh ili u dublju posudu, prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

5. Odmotajte foliju i pecite još desetak minuta. Izvucite veknicu iz rerne i navalite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()