Ukusne su i tople i hladne, a priprema je jednostavna čak i za početnike u kuhinji
Ovaj recept za kiflice će vas oduševiti svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Mekane, vazdušaste i pune sira, ove kiflice su savršene za doručak, užinu ili kao poslastica uz kafu.
Ukusne su i tople i hladne, a priprema je jednostavna čak i za početnike u kuhinji. Iskoristite ovaj recept i uživajte u domaćim kiflicama bez dodatnih masti.
U 50 ml mleka izdrobiti kvasac i dodati šećr.. Ostaviti da naraste. U vanglicu razbiti 2 jaja i malo žicom izlupati. Dodati ulje i nadošli kvasac. Ubaciti 300 ml mleka brašno so i zamesiti glatko testo, Ostaviti da odmori 30 minuta.
Podeliti testo na 4 dela pa svako na pola. Oblikovati rukama lopte i pokriti da odmore 10 minuta. Svaku loptu podeliti na pola i oklagijom razvući u veći krug. Premazati maslinovim uljem i iseći na 8 trouglova 4 pa još na 4 Svaki trougao oklagijom polako razvući po dužini što tanje da budu orosto prozirno.
U sir staviti belance a žumance ostaviti za premazivanje. U širi deo staviti punu kašičicu sira pa uviti kiflicu i redjati u podmazan pleh. Pokriti da odmore 15 minuta.
U žumance staviti 2 kašike mleka pa četkicom izjednačiti i premazati kiflice polako. Posuti susamom i krupnom solju. Rerna je ugrejana na 200 stepeni može i 210 i peći 30 minuta da porumene. Pokriti krpom malo i uživajte Tako su penaste i vazdušaste pune sira.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.