Recept dana: Leskovački medaljoni - prvi izbor za dobar i ukusan ručak

Dobar recept za one koji vole roštilj

10.05.2024. 09:29
  • Podeli:
leskovački uštipci bakina kuhinja-663dcb37eaa86.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam za ručak predlažemo da spremite leskovačke medaljone po receptu bake Jelene Petrović. 

Kada spojite meso sa šunkom i kačkavaljem, počinje pravi gurmanluk. Za ljubitelje roštilja, ovo je idealna opcija. 

Lepo začinite smesu i nemate brige, ručak će sigurno biti veoma ukusan. 

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 100 g na kockice iseckane šunke
  • 100 g na kockice iseckanog kačkavalja
  • 4 čena beloga luka
    2-3 kašike ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
    so

 

Priprema:

U mleveno meso dodati šunku,kačkavalj i izdrobljeni beli luk. Ubaciti so, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja. 

Sve izmešati i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo ga pritisnuti. 

Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane. 

Servirati uz salatu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()