Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi po tradicionalnom receptu
Donosimo vam recept iz bakine kuhinje za pileći paprikaš sa noklicama, zdrava čorbica koja će pomoći vašem organizmu da dobijete snagu.
Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi po tradicionalnom receptu.
Na ulju pržiti seckanu papriku i luk, dodati na kolutove šargarepu, malo celera korena ili stabljike, pa kad omekane dodati 1 kašičicu mlevene paprike, krompir i meso.
Promešati i naliti vodom da se kuva oko sat vremena. Pred kraj dodati suvi začin i peršunov list, po želji mleveni biber.
U tanjir razbiti jaje, pa ga izmutiti viljuškom, dodati brašno, griz i pecivo, dodati ulje i malo vode i napraviti gustu masu da malo pada sa kašike.
Pred kraj ubaciti po malu kašičicu noklica u paprikaš i poklopiti da se kuva.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.