Recept Džejmija Olivera: Evo kako da napravite savršeno testo za picu

Picu više nećete morati da naručujete iz restorana, jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće

08.06.2023. 09:56
  • Podeli:
Pica_pizza_Foto Pixabay-1664115217145.webp Foto: Pixabay

Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno testo za picu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.

Sastojci:

  • pola kilograma brašna
  • prstohvat soli
  • kesica suvog kvasca
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašičica šećera.

Priprema: 

Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu sa brašnom i solju, dodajte još 300 mililitara vode i ulje, i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo, piše Krstarica.

Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se testo digne.

Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()