Fantazija kojoj niko ne može da odoli
Ukoliko su vam se najavili gosti, predlažemo vam da napravite baunti kolač koji se ne peče i imaćete ukusan desert.
Keks izblendirajte, pa pomešajte sa 80 g istopljenog putera i dobro sjedinite. Pek papirom obložite kalup, pa sipajte smesu sa keksom i dobro utisnite.
Pomešajte kokosovo mleko sa slatkom pavlakom (200 ml) u šerpi, pa kada se zagreje dodajte šećer, brašno, griz i kokos.
Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se fil ne zgusne. Isključite šporet, pa dodajte puter (150 g) i kokosovo ulje, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Sipajte preko keksa i poravnajte. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom (50 ml) i kašikom putera, pa prelijte čokoladnu glazuru preko fila. Poslastica treba da se hladi u frižideru preko noći.
Ceo postupak pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.