Recept za ajvar koji se ne kuva: Kralj zimnice na malo drugačiji način

Nema gubljenja vremena pored šporeta, ispasirajte ga i sipajte u teglu

17.09.2024. 14:50
  • Podeli:
zimnica-66e97b061351b.webp Foto: Youtube/Printscreen/@BIGCHEFCOOKING

Ako ste zauzeti poslom i nemate mnogo vremena da stojite pored šporeta kako biste spremili domaći avjar, postoji i recept za ovaj koji se ne kuva.

Sastojci: 

  • 1,5 kg paradajza
  • 3 kg paprika
  • 2 glavice belg luka
  • 4-5 ljutih paprika
  • 2 kašike soli 
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Papriku i paradajz operite dobro, pa ih isecite, ali papriku očistite od semenki. Beli luk takođe očistite. Sve sastojke stavite u blender, pa ih ispasirajte i dodajte so i šećer.

Dobro promešajte ajvar i sipajte u spremljene tegle.

Vaša zimnica je gotova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()