Recept za bakinu pitu od višanja: Nećete verovati koliko se lako sprema - a tek koliko je ukusna

Zasladite nedelju

23.06.2024. 17:26
  • Podeli:
bakina kuhinja-66783e77d6ffe.webp Foto: Bakina kuhinja

Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višanjama. Zato vam danas donosimo recept za najbolju - onu iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • tanke kore
  • 600 g višanja
  • 100 g šećera
  • 6 kašika griza
  • 3 jaja
  • 80 ml ulja
  • malo ulja za premazivanje
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Višnje očistiti od koštica. Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz, ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Koru raširiti, pa premazati uljem. Staviti preko nje drugu i nju premazati uljem, a zatim po sredini nadevom od jaja ostavite za tri prsta prazno sa jedne i druge strane. Pri dnu stavite višnje u 2,3 reda, saviti ivice, premazati opet sa nadevom i uviti. Ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati uljem i ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni 40 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()