Zasladite nedelju
Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višanjama. Zato vam danas donosimo recept za najbolju - onu iz bakine kuhinje.
Višnje očistiti od koštica. Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz, ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Koru raširiti, pa premazati uljem. Staviti preko nje drugu i nju premazati uljem, a zatim po sredini nadevom od jaja ostavite za tri prsta prazno sa jedne i druge strane. Pri dnu stavite višnje u 2,3 reda, saviti ivice, premazati opet sa nadevom i uviti. Ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati uljem i ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni 40 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.