Služiti ohlađeno, kako bi se lepo iseklo.
Današnji recept iz bakine kuhinje za kolač sa jabukama je jednostavan i ukusan desert koji se brzo priprema, a odličan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena.
Bogat i kiselkast fil od jabaka i cimeta, čini ovaj desert toliko sočnim i osvežavajućim, a opet ne previše slatkim.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim im dodati brašno sa grizom i pecivom. Ubaciti koricu limuna izrendanu, ulje i jogurt, pa sve izmešati.
Jabuke izrendati dodati im cimet i suvo grožđe, ako jabuke imaju puno soka sipati im 2 kašike griza i izjednačiti smesu.
Obložiti pleh pek papirom, sipati pola testa, pa na to testo poređati jabuke. Odozgo sipati ostatak testa, pa sve izravnati. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Služiti ohlađeno, kako bi se lepo iseklo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.