Uživaćete u svakom zalogaju
Foto: ShutterstockSpecijalitet zapadne Srbije, komplet lepinja, našla se nedavno na prvom mestu liste najboljih jela poznatog međunarodnog kulinarskog magazina.
Retko ko je išao u ovaj kraj naše zemlje, a da je nije probao. Evo kako da je napravite kod kuće.

U posudu stavite mlaku vodu i kvasac, promešajte, dodajte ulje, brašno i so. Sjedinite špatulom u testo, pokrijte prijanjajućom folijom i krpom i ostavite da testo raste 40 minuta. Vlažnim rukama testo uhvatiti za ivicu, razvlačite ka sebi, pa ga spustite na suprotnu stranu. Ponovite isto sa ostale tri strane testa. Potom ostavite ponovo da narasta 40 minuta.
Isti postupak ponovite još dva puta i svaki put testo treba da raste 40 minuta. Pospite ga brašnom i na radnoj površini uz pomoć sekača za testo ili nožem isecite na dva dela. Stavite ih u pleh obložen pek papirom, sekačem lagano pritisnite ivice uz ostatak testa da napravite oblik lepinje. Ostavite da nadođu 40 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta. Sutradan lepinjama odsecite vrh malo dublje. U udubljenje stavite kajmak, jaje, izmešajte i rasporediti po unutrašnjosti. Stavite lepinju da se zapeče u rerni visoko do grejača i uključite samo gornji grejač.
Dodajti zagrejani pretop i uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







